Saturday, January 3, 2009

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ေရႊၾကည္မွဳန္႕ - ၁ဘူး (အုန္းႏို႕ဘူးႏွင့္ခ်ိန္ရန္)
အုန္းႏို႕ - ၂ဘူး
ႏို႕စိမ္း - ၂ဘူး
သၾကား - ၂ဇြန္း
ဆားအနည္းငယ္
ဆီအနည္းငယ္
ေထာပတ္
သၾကား (သၾကားအညိဳျဖင့္လည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါသည္)

ျပဳလုပ္နည္းမ်ား
၁။ ေရႊၾကည္မွဳန္႕ကို အနီေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေလွာ္ေပးပါ။
၂။ က်န္ေသာ ပါ၀င္သည့္ပစၥည္းမ်ားကို ေရာၿပီး သမေအာင္ေမႊ၍ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ေရႊၾကည္ပြလာသည္အထိ က်ိဳပါ။ မတူးေအာင္ သတိထားပါ။
၃။ ဖုတ္မည့္ဘန္းမ်က္ႏွာျပင္ကို ေထာပတ္ဆီ ခပ္ထူထူသုတ္ပါ။ က်ိဳၿပီးသာေရႊၾကည္ကို ေလာင္းထည့္ၿပီး မ်က္ႏွာျပင္ညွိ၍ ဘိန္းေစံျဖဴးပါ။ အေပၚမီး ေအာက္မီးႏွင့္ဖုတ္ပါ။
(ၾကက္ဥ (၅)လံုး၊ ႏြားႏို႕ (၁)ခြက္ ထည့္က်ိဳလွ်င္ မုန္႕ပိုပြလာသည္။ နာနာေခါက္ၿပီးမွထည့္ရန္။)

0 comments: